НОВИНИ

Няма надежда за оцелели след земетресението в Индонезия

Индонезия продължава да се бори с последствията от унищожителното земетресение и последвалото цунами. Броят на загиналите вече е почти 1600. Болниците в страната нямат капацитет да поемат повече пациенти.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:52, 05.10.2018
Чете се за: 00:50 мин.
По света

Спасителната акция в района на най-засегнатите градове Палу и Донгала продължава. Според последните данни на френските спасители обаче, признаци на живот не се засичат, а шансовете за намиране на оцелели вече са съвсем нищожни. Часове по-рано имали надежда, че под руините на този хотел ще открият оцелели, но напразно.

- Все по-трудно ни е да работим. Няма и мобилна мрежа и не можем да се координираме с другите спасителни екипи. Скоро ще останем и без гориво за тежката техника.

Местните болници са запълнени и не могат да приемат повече пациенти. Навсякъде да сложени допълнителни легла, но персоналът работи понякога по над 24 часа, за да обгрижи всички пациенти. Според лекарите, не е изключено голяма част от оцелелите да станат жертва на тежки бактериални инфекции, заради дългите часове прекарани в калта.

;

Но има и истории с щастлив край - Ухан е само на една година, но раните по лицето ѝ показват през какво е минала. Момиченцето е било пометено от приливната вълна и 24 часа е било в неизвестност. Открито е от спасителите сред развалините на квартала, в който живее.

Енганг, майка на оцелялото момиченце: Толкова съм щастлива, че я откриха. Детето ми живее втори живот. Това е божия благословия!

Майка ѝ споделя, че вече няма къде да живеят, но въпреки това е щастлива, защото може да прегръща дъщеря си. Най-малко 70 хиляди души са останали без дом, огромна част от тях - деца. Всички оцелели живеят в палаткови лагери, където обаче нямат достъп нито до електричество, нито до питейна вода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов се срещна с президента на Украйна Петро Порошенко
Премиерът Борисов се срещна с президента на Украйна Петро Порошенко
Македонската опозиция не признава резултата от референдума
Македонската опозиция не признава резултата от референдума