НОВИНИ

Няма опашки в секциите във Великобритания

В Баркинг обичайно гласуват доста българи. Досега обаче няма опашки и хората гласуват съвсем спокойно. Има разкрити две секции, което облекчава процеса.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
17:48, 26.03.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:53 мин.
По света
Милена Везенкова, организатор: "Това е идеалния ден за гласуване. Достатъчно хора, но без опашки и всички могат да галсуват. Улеснен е начинът на галсуване. Броя на гласувалите е почти същия като на предишните избори. Страхотна организация от страна на посолството и на министерството. Ние написахме писмо преди 3 седмици, в което посочихме, че с две секции гласуването ще бъде много по-лесно.

Изборният ден ще приключи в 20:00, ако не се наложи неговото удължаване.

Гласуването отнема не повече от 3-4 минути. До обяд вече бяха преминали около 500 души, а обикновено в тази секция гласуват 1000. Една от причините за по-бързото гласуване е, че тук са открити не една, а две секции.

Милена Везенкова - организатор: "Не мисля, че ще станат големи опашки съдейки по това, защото миналите избори сутринта в 6 часа дори имаше опашка отвън до двора."

Славчо Славов е от 18 години в Лондон, гласува всеки път, защото се надява един ден да се прибере у дома.

Славчо Славов: "Много добра организация, много бързо, а на предните беше кошмар - колко време чакахте - някъде около 3 часа , за нас това е много време, изгубено време мога да кажа. Затова съм и дошъл да гласувам, някой ден да стане толкова добре, че да се приберем в България."
Стойчо Стойчев: "Дано вече всичко да се оправи в тази държава, да се върнем и ние в нашата си родина, щото тука колкото и да е хубаво си е чуждо."

Секциите в другия ключов квартал с много българи - Стратфорд, също са две. И там изборният ден протича спокойно до момента. На тези избори секциите в Лондон са с 4 повече от предходните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​42,74 % е избирателната активност към 17.00 ч.
​42,74 % е избирателната активност към 17.00 ч.
Прокуратурата работи по три сигнала за нарушения на изборния процес във Видинско
Прокуратурата работи по три сигнала за нарушения на изборния процес във Видинско