НОВИНИ

Няма опасност за населението край Ардино

Голям пожар гори между село Ахрянско и Ардино в област Кърджали. Огнената стихия вече е обхванала около 1000 дка борова гора. Двете села Родопско и Ахрянско са подготвени за евакуация, ако се наложи. Пожарникари се опитват да овладеят стихията, но силният вятър ги затруднява. Още информация вижте в прякото включване на кореспондента на БНТ Красимир Ангелов.

bnt avatar logo
от БНТ
18:22, 29.07.2016 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Опасността за населените места вече отмина, съобщи кметът на Ардино. Пламъците обаче продължават да се разрастват - предаде кореспондентът на БНТ Красимир Ангелов.

Не е ясно вятърът накъде ще духне, ако се обърне, може би опасността за населените места отново ще възникне.

Опасно е, че огънят продължава да се разпространява. На мястото са пожарни от цялата област Кърджали, от Смолян, има десетки доброволци.

В полицията в Кърджали вече има два задържани, за които се предполага, че са причинили пожара. Те в момента се разпитват.

Според местното население в района е имало дървосекачи, роми, които са живели на импровизиран бивак, готвили са на открити огнища и най-вероятно пламъците са тръгнали оттам.

Първият пожар е започнал между 10.30- 11 часа, но хората е са успели да го овладеят и затова се е разраснал до тези размери.


Още информация очаквайте в централната емисия "По света и у нас", 20 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бомбардирано е детско отделение в Сирия
Бомбардирано е детско отделение в Сирия
Ново осветление в парк Студентски
Ново осветление в парк "Студентски"