НОВИНИ

Няма план Б за членството в ЕС и НАТО, заяви Хашим Тачи

За Прищина не съществува алтернатива за членство в ЕС и НАТО, заяви президентът на Косово Хашим Тачи и добави, че план Б нито съществува, нито се търси, предаде МИА.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:07, 28.09.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света
план членството нато хашим тачи

В авторски текст за "Файненшъл таймс" президентът на Косово посочи, че докато Белград и Прищина не решат различията помежду си, няма да се стигне до членство в ЕС, поради което е много важно да се постигне правно задължаващ договор със Сърбия.

Необходимо ни е трайно решение, което обхваща съществуващите различия и възможните точки за бъдещи сблъсъци. Няма да приемем временни договори или продължаване на статуквото, каза Тачи.

Като една от конфликтните области той посочи границата между Косово и Сърбия, за която много се е писало в предишния период и каза, че корекция на границите не може да се прави на принципа на етническо разделение.

Не искаме да разделяме нашите два народа. Необходимо е да кажем, че всеки окончателен договор трябва да бъде укрепен с железни гаранции за защита на правата на всички общности, които останат в нашите страни, включително и за защита на религиозните обекти, посочи Тачи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Земетресение с магнитуд 7,5 ​в Индонезия, има предупреждение за цунами
​Земетресение с магнитуд 7,5 ​в Индонезия, има предупреждение за цунами
Младен Маринов: Новите камери за скоростта са ефективни
Младен Маринов: Новите камери за скоростта са ефективни