НОВИНИ

Няма постановление за спиране строежа на зоологическата градина в Пловдив

Софийската градска прокуратура не е поискала отстраняване от длъжност на кмета на Пловдив Иван Тотев, който е обвинен в извършване на престъпление по служба за избора на фирма за строителство на зоологическата градина с което нанесъл щети от 1 милион лева, това съобщи за БНТ говорителят на прокуратурата Зорница Таскова. Тя допълни, че магистратите не са издавали постановление за спиране на строежа. Каква ще е съдбата на почти готовия зоокът провери екипът ни в Пловдив.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Сашка Пушкова
20:00, 12.01.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Пловдивската зоологическа градина е готова на 98%, съобщи изпълнителят на проекта Вакрил Запрянов. До месец се очаква обектът да получи Акт 16. Остава да се усилят оградите на няколко хабитата по препоръка на консултантите на проекта и зоокътът ще е готов да приема животни. За тези допълнителни строителни работи обаче все още няма официално задание от Община Пловдив, каза Запрянов.

Заместник-кметът Димитър Кацарски отказа да застане пред камера, но разказа че за довършването на зоологическата градина в Пловдив в проектобюджета са предвидени 1 милион лева. Половината от тях ще отидат за укрепване на клетките на бизоните, мечките и елените, каквото предписание са дали експертите, а останалата сума ще бъде изразходвана за изграждане на хабитат на тигъра, който в момента се отглежда в софийската зоологическа градина.

В момента в зоологическата градина има само една клетка с маймуни. Опитът на директора на зоопарка Минко Михайлов да изпрати животните в други градове се оказал неуспешен, защото маймуните домакини не се отнасяли гостоприемно към пловдивските обитатели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станишев очерта приоритетите през 2017 г. и почерпи с баница с късмети
Станишев очерта приоритетите през 2017 г. и почерпи с баница с късмети
Опашката от ТИР-ове на Дунав мост
Опашката от ТИР-ове на "Дунав мост"