НОВИНИ

Няма пострадала втора българка при атентата в Истанбул

Няма пострадала втора българка при терористичното нападение в новогодишната нощ в Истанбул. Това съобщи посланикът на България в Турция Надежда Нейнски. Вчера беше съобщено, че се издирва втора наша сънародничка, за която имаше сигнал, че е била в клуба в Истанбул по време на атаката. Братът на жената обаче е заявил, че сестра му е жива и здрава и пътува към България.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:28, 02.01.2017
Чете се за: 00:47 мин.
По света
пострадала втора българка атентата истанбул

При нападението бяха убити 39 души, голяма част от които чужденци, ранени бяха 69 души. Сред пострадалите е българска гражданка, която претърпя тежка операция. Състоянието й е стабилно, но критично. В Истанбул продължава мащабната операция по издирването на нападателя.

Сред жертвите има гражданин на Канада, съобщи премиерът на страната Джъстин Трюдо, който поднесе съболезнованията си за всички загинали. От генералното консулство на Русия в Истанбул потвърдиха за смъртта и на руска гражданка. Има жертви от Франция, Саудитска Арабия, Тунис, Ливан, Йордания, Либия, Израел.

МВнР съветва българските граждани да пътуват за Турция само в случай на неотложна необходимост. За възможни терористични актове в страната предупреди външното министерство на Великобритания. То подчертава, че има вероятност за последващи хаотични нападения в Турция.

За възможност от нови терористични актове там предупреди британското външно министерство. От Форин офис подчертаха, че има повишена заплаха за авиационните обекти и вероятност за последващи хаотични нападения. Възможни са нападения, насочени срещу западни интереси и туристи от западните държави, особено в големите градове, предупреждават от Лондон.

Съветът за сигурност на ООН осъди категорично смъртоносното нападение в нощен клуб в новогодшната нощ в Истанбул. В прессъобщение държавите членки на Съвета за сигурност осъждат атаката, която наричат отвратителна и варварска. Те подчертават, че всеки акт на тероризъм е престъпен и неоправдан, независимо от мотивацията и от това къде, кога и от кого е извършен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турски и руски военни самолети поразиха обекти на ИД в Сирия
Турски и руски военни самолети поразиха обекти на ИД в Сирия
Жилищна сграда се срути в Казахстан. Най-малко девет души са загинали
Жилищна сграда се срути в Казахстан. Най-малко девет души са загинали