Не може да се твърди, че някой сектор в земеделието е пренебрегнат за сметка на друг, заяви в студиото на „Още от деня“ земеделският министър Румен Порожанов. Той коментира твърденията на някои производители, че зърнопроизводителите се финансират приоритетно.

Целия разговор гледайте във видеото:

Производителите на зърнени култури получават между 40 и 43 лева на декар, докато производителите на плодове и зеленчуци, особено ако са с биологичен статут, може да получат между 300 и 400 лв. на декар за плодове, когато се натрупат различните видове помощи, и между 200 и 300 лв. за зеленчуци, изтъкна земеделският министър.

Зам.-министър поема биопроизводството, плодовете, зеленчуците и картофите

Зам.-министър поема биопроизводството, плодовете, зеленчуците и картофите

Заместник-министър ще отговаря за биологичното производство. Негова отговорност ще са и производителите на плодове, зеленчуци и картофи. Това обявиха...

Има обаче проблем, призна той.

Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите: Но в никакъв случай не можем да коментираме, че този сектор бил пренебрегнат в полза на един или друг.

По думите му, трите приоритетни направления на финансиране са плодове и зеленчуци, животновъдство, биопроизводство.

В пролетните и летните месеци се продават повече български плодове и зеленчуци по магазините у нас, като това се променя в есенно-зимния сезон, заяви Порожанов.

13 браншови организации настояват за оставката на земеделския министър Порожанов

13 браншови организации настояват за оставката на земеделския министър Порожанов

13 браншови организации, сред които производители на плодове, зеленчуци и картофи, както и биопроизводители, настояват за оставката на земеделския мин...