НОВИНИ

Няма проблем с ремонта на МиГ-овете

Няма проблем с подръжката на самолетите МиГ-29, въпреки че сделката за ремонта на изтребителите се провали, заяви военният министър Красимир Каракачанов. Той увери, че вече са взети мерки за най-неотложните дейности, които ще гарантират летателната им годност. Според него има вариант България сама да ремонтира самолетите.

Николай Минков
от Николай Минков
18:30, 22.12.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Договорът с руската РСК- МиГ за ремонт на изтребителите пропадна, след като преди дни процедурата бе блокирана в КЗК от жалба на украинската държавна отбранителна компания. Министърът на отбраната увери, че въпреки провала на сделката за ремонта на 15-те МиГ-а, военното ведомство има начин да поддържа тяхната летатлена годност.

Красимир Каракачанов- министър на отбраната. "Сега сме осигурили маслото, което е необходимо за промиването на двигателите под формата на дарение дойде едно количество. Ще осигурим и договор за цялото количество - тон и половина. Мисля, че няма да има проблеми".

Според Каракачанов има вариант самолетите да бъдат ремонтирани у нас, ако руската РСК - МиГ ни даде лиценз.

Красимир Каракачанов- министър на отбраната. "Идва група от РСК - МиГ, проверява състояние на техника и документация, преценява се кои дейности трябва да бъдат лицензирани. Свършва се това нещо и мисля, че "Авионамс" би могъл да бъде изключително полезен, заедно с "ТРЕРМ- Летец", при поддръжка на нашата авиационна техника".

Каракачанов коментира и проблема с работещите пенсионери в армията. Той увери, че ще се приложи гъвкав подход към тях.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната. "70-годишни хора и то в администрацията би следвало вече да им се даде възможност да почиват, но примерно в същото време , в системата на "ТЕРЕМ" и не само там има хора в пенсионна възраст, изключително добри специалисти, млади подобни няма".

По-рано днес военният министър и синдикатите в отбраната подписаха новия колективен договор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима българи преминаха тренировъчна програма на НАСА
Трима българи преминаха тренировъчна програма на НАСА
Три квартала в София останаха без ток след авария на столичния електротранспорт
Три квартала в София останаха без ток след авария на столичния електротранспорт