Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери по време на разговори с френския си колега Еманюел Макрон в централата на НАТО, че "няма разрив" в отношенията между Европа и САЩ, въпреки напрежението на срещата на върха на Алианса.© БТА

По време на продължилата около 40 минути среща с Макрон, Тръмп е изразил личната си привързаност към Европа и е отправил към нея "по-скоро позитивни и конструктивни послания".

Срещата между Макрон и Тръмп е преминала в спокойна и приятелска атмосфера, като е приключила с ръкостискане, според френското президентство.

Противоречия между Тръмп и евролидерите в първия ден от срещата на НАТО

Противоречия между Тръмп и евролидерите в първия ден от срещата на НАТО

Македония получи покана за преговори за членство в НАТО на днешната среща на върха на Алианса. На нея съюзниците постигнаха съгласие да спазят ангажим...

Двамата лидери са обсъдили накратко актуалните теми за НАТО и международните отношения, особено ситуацията в Иран и Сирия. Освен това те са провели откровен разговор по търговските въпроси.

В началото на срещата Тръмп е заявил пред медиите, че има прекрасни отношения с Макрон, добавяйки, че според него френският президент върши прекрасна работа.