НОВИНИ

Няма решение кога Боинг 737 МАХ ще започне отново да изпълнява полети

Регулаторните органи по гражданска авиация не успяха да вземат решение за датата, на която самолетите Боинг 737 MAX могат да започнат отново да изпълняват полети, след като бяха спрени след две смъртоносни катастрофи.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:46, 24.05.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света
решение боинг 737 мах отново изпълнява полети

"Графикът ще зависи единствено от това, да се уверим, че самолетът е безопасен за полети", заяви след еднодневната среща в Тексас Даниел Елуел, шефът на Федералната администрация по авиация на САЩ.

Имаше "споразумение за продължаване на диалога", каза той, но призна, че "всяка страна трябва да вземе собствено решение". "Не можем да бъдем водени от някаква произволна времева рамка", допълни още Елуел.

До катастрофата на Боинг 737 МАХ в Етиопия през март и Индонезия през октомври, в които загинаха общо 346 души, обичайната практика беше въздушните регулатори да следват оценката на агенцията, която наблюдава модела, в този случай Федералната администрация по авиация на САЩ.

"След като разгледаме исканията за информация от FAA, ще бъдем готови да насрочим сертификационен тестов полет и да представим окончателна документация за сертифициране", каза Боинг в изявление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват постоянната Лятна сцена на НДК
Откриват постоянната Лятна сцена на НДК
Борисов: Образованието ще е приоритет в Националната програма за развитие 2030
Борисов: Образованието ще е приоритет в Националната програма за развитие 2030