Ден преди Нова година в заведенията в Пловдив вече трудно могат да бъдат намерени свободни места за празника. Кувертите са разпродадени още преди седмици, разказаха ресторантьори. Въпреки това от бранша заявиха, че тази година хората, предпочели да празнуват на заведение са с 18% по-малко спрямо предходния 31-ви декември. Засилен интерес има и към пътуванията в чужбина.

Пловдив

С близо 40% са се увеличили хората, които ще празнуват Нова година в чужбина, отчитат туристическите агенции. Най-желаните дестинации тази година са Гърция и Сърбия.

"Поначало гърците и сърбите обичат да се веселят повече. И най-вече с това, че пакетната цена е горе-долу на цената на една вечеря в България. Близките дестинации Пампорово, Велинград, Банско – от 160 до 200 лева е вечерята", коментира Ани Димова – собственик на туристическа агенция.

Тази година цената на кувертите в ресторантите в Пловдив са по-ниски с 10-15% спрямо миналата.

"Планираме доста широка група от мероприятия, започвайки от вечерята, със сериозни диджеи, продължаваме с жива група „Торнадо“ от София и съответно завършекът е отново с диджей музика", сподели Костадин Шанков – представител на караоке бар.

Много пловдивчани обаче предпочитат да празнуват вкъщи. А за тези, които все още не са решили къде ще празнуват, алтернатива е площада на центъра, където празничната атмосфера е повече от сигурна.