НОВИНИ

Бъчварова: Няма терористична заплаха за България и българските граждани

Това стана ясно след заседание на Консултативната група за противодействие на тероризма към Съвета по сигурността при Министерския съвет.

Александър Марков
от Александър Марков
17:14, 20.12.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

В Националния контратерористичен център към момента не са постъпвали данни за планиране и осъществяване на терористични нападения на територията на страната или срещу българските интереси в чужбина, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова. След събитията в Берлин, Цюрих и Анкара е решено нивото на заплаха да остане "ниска" - съгласно Националния план за противодействие на тероризма. Риск пред сигурността остават посолствата на страните от Международната антитерористична коалиция, уточни Бъчварова. Службите остават във висока степен на готовност за реакция преди преди коледните и новогодишни празници.

Румяна Бъчварова, вицепремиер и министър на вътрешните работи: "Предупреждение за всички структури на МВР с акцент върху засилване на граничния контрол и охраната на мероприятия, свързани с коледните и новогодишни празници. Места, посещавани от големи групи от хора, търговски центрове, коледни базари, концерти и чествания. Обръщаме се към българските граждани с посланието, че трябва да са спокойни, няма реална заплаха, всички институции от тук по време на всички празници, които следват в следващите дни и седмици, ще предприемат по-завишени мерки за тяхната сигурност."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издирват двама изчезнали рибари от Дуранкулак
Издирват двама изчезнали рибари от Дуранкулак
20 ферми в Пловдивско под карантина заради птичия грип
20 ферми в Пловдивско под карантина заради птичия грип