Земетресението със сила 5 по Рихтер, което разлюля рано сутринта Северна Гърция, е усетено в пограничните села на община Петрич. Жители разказаха, че толкова силен трус не е имало от 20 години. Няма пострадали и нанесени материални щети.

Жителите на петричките села Беласица и Самуилово разказаха, че земните трусове започнали малко след полунощ, но били много слаби. Към 6 часа тази сутрин обаче, земетресението било доста силно. Не е имало паника и дори не са напуснали домовете си.

- Чак страх не. То като има нещо да се случи ще се случва

Кметовете на двете села са направили оглед на къщите и казаха, че никой не ги е потърсил за помощ.

Велик Филчев, кмет на с.Беласица - „Повечето хора ,които видях сутринта , това е най-често срещаната и обсъжданата тема на площада в момента, реално хората са се леко уплашили това е нормално, земетресението беше доста силно"

Роднини на местните, които живеят в чужбина научили бързо, че в петричките села имало силен земен трус и започнали да звънят, за да разберат дали близките им не са пострадали .

Кирил Стоянов - кмет на с.Самуилово: Няма място за притеснение, поне към момента всичко е нормално, хората не са стресирани. както виждате сутрешно кафе, някои даже не са го усетили, това може само да ни радва"

Земетресението е уплашило и много от жителите на Гоце Делчев, Сандански и Благоевград.

Няма пострадали и нанесени щети след земетресението у нас

Няма пострадали и нанесени щети след земетресението у нас

Трус със магнитуд 5 по Рихтер е регистриран в Северна Гърция близо до границата с България и Македония рано тази сутрин. Земетресението стана в 6 часа...

Земетресение с магнитуд 5,5 в Гърция, усетено е и у нас

Земетресение с магнитуд 5,5 в Гърция, усетено е и у нас

Трус с магнитуд 5.5 по Рихтер е регистриран в Северна Гърция близо до границата с България и Македония. Земетресението е станало в 6:24 часа тази сутр...