НОВИНИ

Година по-късно - няма виновни за стрелбата с боен пистолет по жилищен блок

Два случая на стрелба вчера - по автобус и такси стреснаха столичани. Ще има ли наказани, тепърва ще стане ясно. Потърпевшите от друг случай на стрелба по жилищен блок не вярват в щастливата развръзка. Година след като към спалните им бяха изстреляни бойни куршуми, наша проверка установи, че преписката е прекратена.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:41, 18.01.2017
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Не е налице престъпно деяние. С това заключение прокуратурата прекратява разследването срещу двамата младежи, които през януари 2016-та стрелят поне осем пъти с боен пистолет срещу спалните на жилищен блок. Часът е 5 и 20 сутринта и хората са в леглата си.

Собственик на засегнат апартамент: "При мене има един куршум забит на същата височина на каквато е и главичката на детето ми, на 8 годинки. "
Татяна Жековска - собственик на засегнат апартамент: Ако в този момент съм била станала - в главата директно!

По чудо няма жертви. Извършителите са заловени още същия ден. Започва следствие. Година по-късно Татяна и съседите й не знаят нищо повече от това.

Татяна Жековска - собственик на засегнат апартамент: Никакво развитие, никой не ме е търсил, не са ме викали, а трябваше да ме повикат поне, никой, отникъде не се е обадил. Не съм давала показания.
;

Миналата година няколко пъти искахме информация по случая от прокуратурата. Отговорът беше, че ще бъдат повдигнати обвинения след като са готови експертизите на оръжието. При проверката ни сега се оказа, че обвинения изобщо не са повдигани. Задържаните обяснили на наблюдаващия прокурор, че били нападнати от неизвестни лица с нож и за да се защитят стреляли веднъж със законно притежаван пистолет. След това стрелецът се подхлъзнал на снега и произвел още изстрели. При така описаната обстановка прокурорът приел, че деянието е случайно. И тъй като неизвестните нападатели с ножа също не са открити, производството срещу тях е спряно.

Татяна Жековска - собственик на засегнат апартамент: Как си го обяснявам? Както всички ние си го обясняваме, някой е дал някакви пари и всичко се затлачва. Това е подигравка и към колегите им, не само към нас гражданите. Ето, вчера пак са стреляли, да стрелят като никой нищо не им прави, да стрелят, да гърмят.

Година след стрелбата следите от осколки по тавана на Татяна все още си личат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София - град на хората, а не на автомобилите
София - град на хората, а не на автомобилите
Летище Пловдив в готовност да посреща пренасочени полети
Летище Пловдив в готовност да посреща пренасочени полети