НОВИНИ

Няма връзка с Атанас Скатов, който изкачи Еверест рано тази сутрин

Атанас Скатов изкачи Еверест рано тази сутрин. Скатов стъпва на най-високия връх за втори път. Българският алпинист-веган успя да изкачи Еверест само 6 дни, след като стъпи на вр. Лхотце и без да слиза до базов лагер.В 7:30 Скатов е пратил последния SMS, който гласи, че е качил Еверест и е в базовия лагер 2. През сайта на нашия алпинист Атанас Скатов може да се проследи изкачването му, в 14 часа българско време е последната информация за него, очаква се той да остане в базовия лагер през нощта и да слезе към другия на сутринта. Вижте още по темата във видеото.

bnt avatar logo
от Радостин Любомиров
18:10, 22.05.2017
Чете се за: 00:17 мин.
По света

Намерението на алпиниста беше да изкачи Лхотце и Еверест в рамките на 24 часа, но силния вятър осуети неговите намерения. Скатов слезе до лагера 2 и прекара там 3 нощувки в изчакване на по добро време.

Тази нощ започнала неговата атака към върха и след 10-часов преход нагоре по южния ръб на склона с първите лъчи на слънцето е стъпил отново на Еверест в 3 часа българска време.

Така проектът на вегана Атанас Скатов за изкачване на 14-те осемхилядника на планетата без консумация на храна от животински произход продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поклонение пред мощите на Св. Николай Чудотворец в Русия
Поклонение пред мощите на Св. Николай Чудотворец в Русия
Експерти представиха биологичното разнообразие в Национален парк Рила
Експерти представиха биологичното разнообразие в Национален парк Рила