НОВИНИ

Няма замърсено с фипронил пилешко месо на българския пазар

Няма замърсено с фипронил пилешко месо на българския пазар, съобщава Българска агенция по безопасност на храните през пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:52, 28.09.2017
Чете се за: 00:37 мин.
Още
замърсено фипронил пилешко месо българския пазар

С цел гарантиране на безопасността на храните, предлагани на пазара и във връзка със засиления официален контрол по отношение на разпространението на продукти, замърсени с фипронил, Българската агенция по безопасност на храните извърши лабораторно изпитване на птиче месо, пише в съобщението.

Проби за анализ са били взети от четирите най-големи производители на птиче месо в страната. Изследвано е било както месо от пилета бройлерно производство, така и месо от кокошки носачки. Пробите са били изпратени за изпитване в акредитирана лаборатория и резултатите са показали, че в нито една от четирите проби не е открито съдържание на фипронил в месото.

Българската агенция по безопасност на храните продължава и засиленият мониторинг над яйца и яйчни продукти, както произведени у нас, така и търгувани в рамките на свободния европейски пазар, съобщава БАБХ. От началото на октомври до края на 2017-та година от всички ферми и пакетиращи центрове ежемесечно ще бъдат вземани проби за лабораторен анализ, както за целите на самоконтрола, така и за целите на официалния контрол. БАБХ извършва и засилен контрол в животновъдните обекти по отношение използваните препарати за дезинсекция на птиците и правилната им употреба, пише още в съобщението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН предложи помощ за разрешаване на проблемите между Ирак и Кюрдистан
ООН предложи помощ за разрешаване на проблемите между Ирак и Кюрдистан
Испанските власти конфискуваха 2.5 млн бюлетини за референдума в Каталуния
Испанските власти конфискуваха 2.5 млн бюлетини за референдума в Каталуния