Пореден тежък инцидент в завод "Арсенал" в Казанлък. Един работник загина, а друг е тежко ранен с изгарания при трудова злополука. Най-вероятната причина е човешка грешка. Разследването се води от прокуратурата в Стара Загора. Няма замърсяване на въздуха след инцидента в "Арсенал" АД, съобщиха от пресцентъра на РИОСВ в града.

Вижте прякото включване на Деси Петкова във видеото.

Замерванията, направени днес по обед, са установили че няма завишения на измерените 26 показателя за качеството на атмосферния въздух в град Казанлък. Резултатите са получени от извънредното измерване с преносима апаратура за аварийни ситуации на Регионална лаборатория - Стара Загора към ИАОС.

Измерването е направено в три точки извън площадката на "Арсенал" АД към най-близката жилищна зона.

Полицията разследва причината за инцидента. Назначена е проверка и от Инспекцията по труда. От КНСБ ще отпуснат еднократна помощ от 1000 лева на семейството на загиналия работник, а детето му ще получава стипендия всеки месец до завършване на училище. Семейството на другия пострадал също ще получи подкрепа.

Областният управител на Стара Загора: Не е имало взрив в „Арсенал”, а запалване

Областният управител на Стара Загора: Не е имало взрив в „Арсенал”, а запалване

Пореден тежък инцидент в завод ,,Арсенал" в Казанлък. Един работник загина, а друг е с тежки изгаряния при трудова злополука тази сутрин. Най-вероятна...