Няма загинали и ранени при експлозиите в склад за боеприпаси в украинската Черниговска област през нощта. Това съобщи днес генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, цитиран от ТАСС. "Няма жертви, ранени и травмирани сред военнослужещите и служителите от въоръжените сили и сред местното население", информира той във Фейсбук.

По данни на украинския генерален щаб в арсенала тази сутрин са ставали по 2-3 експлозии в секунда. С цел локализиране на извънредната ситуация в района е изпратен пожарен танк ГПМ-54 и скоро ще пристигнат още 4 пожарни танка.

На местопроизшествието работи оперативна група начело с началника на генщаба. Районът е отцепен, направени са промени в трасетата за движение по пътищата.

От близките селища вече са евакуирани близо 10 000 души, включително личният състав на Шести арсенал и живеещите на територията му - около 860 човека.

По-рано украинската държавна служба за извънредни ситуации съобщи по-рано, че общата територия на арсенала на министерството на отбраната в района на град Ичня, Черниговска област, е около 682,6 хектара.

Експлозия в депо за муниции в Украйна

Експлозия в депо за муниции в Украйна

Взрив в склад за боеприпаси в Украйна. Експлозията е станала в три часа през нощта в Черниговска област. Засега не се съобщава за жертви. Евакуирани с...