НОВИНИ

"Ню Йорк таймс" подкрепи Хилари Клинтън за президент на САЩ

"Ню Йорк таймс" даде подкрепата си за кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън за президент на САЩ. Мотивът на редакционния състав на вестника е, че Клинтън е много по-квалифицирана от съперника си Доналд Тръмп да се справи с предизвикателствата пред САЩ. Вестникът нарече Клинтън "един от най-упоритите политици на своето поколение" и изтъкна като нейни най-ярки качества интелекта, опита и смелостта ѝ.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:00, 24.09.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
йорк таймс подкрепи хилари клинтън президент сащ

Редколегията смята, че би било безсмислено всякакво сравняване на Хилари Клинтън със съперника ѝ Доналд Тръмп от Републиканската партия, защото тя има дневен ред и прагматични идеи, а той не разкрива нищо конкретно за плановете си и само обещава златни години, смята изданието.

"Ню Йорк таймс" хвали работата на Клинтън като държавен секретар и приноса й за връщането на доверието към САЩ. "Г-жа Клинтън показа, че е реалист, който смята, че Америка не може просто да се скрие зад океани и стени, а трябва да се ангажира уверено със света, да защитава интересите си и да остане вярна на ценностите си."

Вестникът смята, че решението й да използва частен сървър за имейли със служебна цел, докато беше държавен секретар, заслужено е поставено на критична проверка в кампанията, но сравнено с реалните предизвикателства пред Америка, "изглежда като въпрос, достоен за ХелпДеск".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди поляци участваха в антиправителствен протест
Хиляди поляци участваха в антиправителствен протест
Не намалява интересът към образование на Острова
Не намалява интересът към образование на Острова