Надзорният съвет на Здравната каса решава да отпаднат ли лимитите за прием в педиатрията.

След протестите на лекарите от единствената специализирана детска болница у нас, стана ясно, че лимитите за прием само затрудняват работата на педиатриите. За да не връща пациенти болницата ги лекува за своя сметка.

Друга мярка за успокояване на напрежението в педиатрията предвижда от първи юни едни от най-недофинансираните клинични пътеки за деца и бременни да бъдат увеличени с 50 милиона от резерва на Касата. Решението дойде след спешна среща при премиера Бойко Борисов в петък.

Медиците от софийската педиатрична болница отново излязоха на протест

Медиците от софийската педиатрична болница отново излязоха на протест

За по-малко от седмица медиците в единствената специализирана болница по детски болести у нас излязоха на втори протест.

Надзорът на Касата ще реши и дали да либерализира броя на изследванията с ядрено-магнитен резонанс и ПЕТ скенери. Поради липса на изотопи за масово практикувания у нас метод, пациентите с онкологични заболявания трябва да минават през тези изследвания, за да се види дали заболяването им прогресира.

Председателят на БЛС: Няма проблем за увеличаването на пътеки и лимити

Председателят на БЛС: Няма проблем за увеличаването на пътеки и лимити

Здравната каса и Лекарският съюз започнаха спешни преговори за увеличаване на цените на част от клиничните пътеки от 1 юни. Това означава 50 милиона п...