НОВИНИ

Обама разкритикува остро Доналд Тръмп

Американският президент Барак Обама отправи остри критики към републиканския кандидат за поста си на предстоящите избори през ноември Доналд Тръмп. В своя публична реч във Филаделфия държавният глава се отнесе с насмешка към опитите на милиардера да привлече на своя страна избирателите от американската средна класа.

Георги Петров
от Георги Петров
09:21, 14.09.2016
Чете се за: 00:54 мин.
По света

В отсъствието на Хилари Клинтън, която се възстановява от пневмония, Барак Обама атакува противоречивите позиции на нейния политически противник от Републиканската партия.

Барак Обама, президент на САЩ: "През изборния сезон често ще чуете налудничави неща, но тази година слушаме такива по-често от обикновено. Доналд Тръмп казва неща всеки ден, които преди щяха да го дисквалифицират от надпреварата за президентския пост, но той ги повтаря по толкова пъти, че накрая медиите просто се предават."

Президентът подчерта още, че за поста му няма по-подходящ наследник от бившия държавен секретар.

Барак Обама, президент на САЩ: "Макар и да съм приключил последната си кампания, тази есен ще работя максимално усърдно, за да се уверя, че Хилари Клинтън ще бъде избрана за следващ президент на Съединените американски щати."

Обама се присъедини към своите поддръжници, скандиращи името на Клинтън, която ще възобнови кампанията си утре. Междувременно Доналд Тръмп анонсира плана си за защита на децата, който включва откриване на спестовни банкови сметки за всяко американско семейство. Милиардерът представи плана си в компанията на своята дъщеря Иванка, която е майка на три деца и е взела дейно участие в изготвянето на мерките.

Иванка Тръмп: "Като общество ние трябва да създадем политика в полза на всички родители, която помага на американското семейство да се развива. Баща ми е съгласен и се намира в уникална позиция да свърши нещо по този въпрос и многото други проблеми, пред които са изправени десетки милиони родители в нашата страна."

Самият Тръмп не спомена заболяването на Хилари Клинтън в речта си, но я нападна за критиките й към поддръжниците на милиардера, които тя нарече "окаяни".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Непотвърдено: Кметът на Перущица е задържан за 72 часа
Непотвърдено: Кметът на Перущица е задържан за 72 часа
Политиката като парти в обектива на Скот Бауър
Политиката като парти в обектива на Скот Бауър