Американският държавен глава Барак Обама отхвърли обвиненията на републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп, че изборите на 8 ноември ще бъдат нагласени така, че милиардерът да ги загуби.

© БТА

Предизвикалият стотици скандали по време на предизборната си кампания републикански кандидат заяви вчера, че изборният процес е нагласен и поддръжниците на неговата партия трябва да бъдат особено бдителни, за да не им бъде открадната победата.

Барак Обама, президент на САЩ: "Ако г-н Тръмп намеква, че има някаква конспирация срещу него, това е смехотворно и не мисля, че който и да било би приел сериозно такова нещо. Разбира се, че изборите няма да бъдат нагласени, какво значи това?".

Държавният глава допълни, че организацията на гласуването се контролира от местните и щатските власти, но федералните органи приемат сериозно задължението да защитават изборния процес.

Барак Обама, президент на САЩ: "Ако г-н Тръмп завърши с 10-15 пункта преднина в проучванията в изборния ден и в крайна сметка загуби, тогава може би ще може да си зададе този въпрос. Сега случаят не е такъв".

Изказванията на магната бяха провокирани именно от първите предизборни анкети след конгреса на демократите във Филаделфия, на който Хилари Клинтън беше официално номинирана за кандидат на партията. За момента тя води в допитванията със средно 6 пункта спрямо Тръмп.