НОВИНИ

Обама призова страната към единство след изборния ден

В обръщението си по повод Деня на ветераните президентът на САЩ Барак Обама призова американците към единство след изборния ден и даде въоръжените сили на САЩ като пример за сътрудничество и себеотрицание, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:27, 11.11.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
обама призова страната единство изборния ден

За осми и последен път Обама положи като президент венец с червени, бели и сини цветя пред Паметника на незнайния войн на националното гробище в Арлингтън, на западния бряг на река Потомак край столицата на САЩ.
Денят на ветераните от войните се чества на 11 ноември, когато през 1918 г. е сключено примирието, сложило край на Първата световна война. Този ден често се отбелязва "след тежка политическа кампания и упражняване на правото на свободно слово и на самоуправление, за които вие, ветераните, сте се били", заяви Обама.

Този празник често показва разногласията в страната, но инстинктивната реакция на американците никога не е била да се изолират в противоположни ъгли, подчерта Обама, цитиран от Асошиейтед прес. "Инстинктивната им реакция е да намерят сили в общите убеждения, да изковат единство от многообразието си, да поддържат тази сила и единство, дори когато това е трудно", припомни президентът на САЩ и даде ветераните като пример за хора, следвали принципи, по-трайни от преходното в политиката.

Избирането на Доналд Тръмп доведе до протести в САЩ, припомня АП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивш кмет на Ню Йорк може да стане държавен секретар на САЩ при Тръмп
Бивш кмет на Ню Йорк може да стане държавен секретар на САЩ при Тръмп
Погребват Бисер Киров до дъщеря му в родопското село Чокманово
Погребват Бисер Киров до дъщеря му в родопското село Чокманово