НОВИНИ

Обама съжалява, че няма да му позволят да поязди слон на визитата в Лаос

Президентът на САЩ Барак Обама заяви днес, че съжалява само за едно нещо, свързано с визитата му в Лаос - че Сикрет сървис няма да му позволи да поязди слон, когато посети древния град Луанг Прабанг, който е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
14:34, 06.09.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
обама съжалява позволят поязди слон визитата лаос

Обама каза, че за него е голяма чест да бъде първият действащ президент на САЩ, посещаващ тази малка страна и че е благодарен за възможността да се запознае с нейната красота и нейните хора.

"Утре ще се насладя на богатото културно наследство лично, когато посетя Луанг Прабанг. Знам, че това е земята на един милион слонове и единственото, за което съжалявам, е, че Сикрет сървис няма да ми позволи да пояздя слон. Може да се върна, след като вече не съм президент", каза той пред около 1100 души в Националния дворец на културата във Виентян.

Обама заяви също, че очаква с нетърпение да опита националната бира Лао, която се произвежда от местни сортове ориз и малц и се е превърнала в един от най-успешните продукти за износ на страната, достигайки до 13 страни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един загинал и четирима ранени в катастрофа край Пасарел
Един загинал и четирима ранени в катастрофа край Пасарел
Километрична колона от автомобили край Благоевград
Километрична колона от автомобили край Благоевград