НОВИНИ

Обама удължи санкциите срещу Русия заради Украйна

НОРМАНДСКАТА ЧЕТВОРКА СЕ СРЕЩА ДНЕС В ПАРИЖПрезидентът на Съединените щати Барак Обама удължи с една година действието на американските санкции срещу Русия заради "действията и политиката й" спрямо Украйна.

bnt avatar logo
от БНТ
07:12, 03.03.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

В съобщение на Белия дом се посочва, че Обама е подписал удължаването на указ от 6-ти март 2014 година, който налага редица икономически санкции на дълъг списък от руски граждани, включително официални лица, както и представители на правителството на бившия украински президент Виктор Янукович. Държавният глава уточнява, че това се налага, защото действията и политиката на Русия продължават да представляват заплаха за националната сигурност и външната политика на Съединените щати.

Удължаването на американските санкции става точно в навечерието на планираната за днес в Париж среща на министрите на външните работи от Нормандската четворка - Украйна, Русия, Германия и Франция. Те ще обсъдят пълно прилагане на споразумението от Минск, което предвижда мирно разрешаване на конфликта в Източна Украйна. Основната тема в дневния ред е приемането от парламента в Киев на закон, който да позволи бързо организиране и провеждане на избори в Донбас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КНДР изстреля ракети с малък обсег в Японско море
КНДР изстреля ракети с малък обсег в Японско море
Искат постоянен арест за данъчна служителка, задържана с подкуп
Искат постоянен арест за данъчна служителка, задържана с подкуп