"Обединените патриоти продължават" да съществуват, но без "Атака". Това заявиха от НФСБ и ВМРО днес в Парламента, след като вчера партията на Волен Сидеров беше изключена от коалицията. От "Атака" все още нямат официална позиция по темата. Вчера от партията определиха решенията като неправомерни.

Никой от 7-те депутати на "Атака" днес не дойде на работа. А председателят на парламента съобщи в залата решението на ВМРО и НФСБ от вчера.

Цвета Караянчева - председател на Народното събрание: Изключва от парламентарната група Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов.

НФСБ и ВМРО потвърдиха, че продължават да изпълняват ангажиментите си към управлението.

Искрен Веселинов - съпредседател на ПГ на "Обединени патриоти", ВМРО: Коалиция ОП съществува, тя продължава своя път, тя държи на подписите,които е положила в коалиционното споразумение с ГЕРБ. Г-н Сидеров не е част от тази коалиция,ако има необходимост да договаря пак с ГЕРБ, нека си проведат двустранните контакти.
Валентин Касабов - съпредседател на ПГ на "Обединени патриоти", НФСБ: Не сме женени като за парното, няма вечно. Развод, нормално, 20 човека казаха - не ги искаме и край. Няма драма, животът продължава. Да са живи и здрави.

Какво ще се случи с останалите четирима депутати?

Те имат избор, тъй като имаме добри взаимоотношения с тях, може да останат да се присъединят към нас.

От ГЕРБ коментираха, че спазват принципа да не се месят във вътрешните работи на други партии.

Даниела Дариткова - председател на ПГ на ГЕРБ: Би следвало всички спорове те да решат сами помежду си.

БНТ: Имате ли опасения за стабилността на управлението?

Даниела Дариткова - председател на ПГ на ГЕРБ: Аз разчитам, че всички са достатъчно отговорни да се придържат към коалиционното ни споразумение за управление, което е все още факт.

Партньорите във властта казват, че няма промяна в управленската формула.

Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ: Няма данни за преформатиране, ако има някакви проблеми, би следвало те да се решат в коалиционния съвет.
Искрен Веселинов- съпредседател на ПГ на "Обединени патриоти", ВМРО:: Продължава управлението на ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Имало е и правителство на малцинството, нали така?

ВМРО и НФСБ: "Обединени патриоти" продължава да съществува и без "Атака"

ВМРО и НФСБ: "Обединени патриоти" продължава да съществува и без "Атака"

Обединените патриоти продължават да съществуват, но без "Атака". Това зявиха от НФСБ и ВМРО днес в Народното събрание след като вчера партията беше из...

Народното събрание гласува промените в Закона за военно разузнаване, според които за директор на служба "Военна информация" вече ще може да бъде назначаван и цивилен служител. Решението мина с гласовете на ГЕРБ, патриотите и ДПС, БСП гласуваха против.