НОВИНИ

Обезщетения за хаоса с полетите и закъсненията на Wizz Air

42-ма пътници, които бяха свалени от полети на Wizz Air, ще бъдат обезщетени със средно по 400 евро, обясни министърът на транспорта Ивайло Московски.

Александър Марков
от Александър Марков
18:49, 04.09.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Проверка на Гражданската въздухоплавателна администрация показва, че Wizz Air е допуснала ситуация на "овърбукинг" - поемане на прекалено много заявки за пътуване и дублиране на места. Пътниците могат да получат обезщетение, като подадат жалба към авиокомпанията. Ако авиокомпанията отхвърли жалбата, ощетените пътници могат да се обърнат към Гражданската въздухоплавателна администрация.

Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията: Всички пътници, които са били ощетени от това, че са им дублирани билетите, са изпълнени всички изисквания, които са по регламента за този тип закъснения и обслужването на закъснелите пътници, тоест те са получили храна, били са настанени, който е трябвало да пренощува, са му били поети разходите за вечеря и за хотел. Всеки един от тези пътници ще получи сума от порядъка на 400 евро като обезщетение. Тоест към момента законово се спазва регламента. Приключи проверката на България Еър и констатацията, която направи там агенцията, е, че се откриха определени слабости към този момент в планирането на полетите. Съответно 4 месеца мониторинг се наложи на компанията, той и към момента е валиден.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов скоростен железопътен коридор ще свърже българските и гръцките пристанища
Нов скоростен железопътен коридор ще свърже българските и гръцките пристанища
Сливат двете общински болници само юридически
Сливат двете общински болници само юридически