НОВИНИ

Обилният снеговалеж блокира много пътища в страната

Жълт код за сняг и поледици е обявен в 17 области в страната. И в момента вали сняг в София и Източна България. Обилният снеговалеж тази сутрин блокира много пътища в страната. В седем села в община Суворово е обявено бедствено положение. На "Дунав мост" при Русе има 15 км опашка от ТИР-ове. В София и към момента снегорините почистват основните булеварди и пътни артерии.

Александър Марков
от Александър Марков екип на "По света и у нас"
11:38, 19.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

От 10 часа днес не се пропускат товарни автомобили през ГКПП "Промахон". Камиони не се допускат на гръцка територия и през ГКПП "Илинден". Причина за въведените ограничения е обилен снеговалеж в южната ни съседка.


Нови 15 см прибави към снежната покривка обилният снеговалеж във Врачанско, който продължава вече второ денонощие. Това наложи ограничение за движението на ТИР-ове с тегло над 12 тона по пътя Мездра-Ботевград, където има колони от спрени камиони. За кратко са били затворени два пътни участъка в планински райони. По шосетата край Дунав продължава разчистването на преспите с височина до два метра. Тук със снегонавяванията успяват да се справят единствено роторните снегорини.


Пътищата в Русенска област са проходими, закъсали тирове създават проблеми. Бедственото положение в Община Сливо поле вече е отменено, съобщи кметът Валентин Атанасов. Пътищата за съседните села за разчистени и на жителите им са доставени хляб и продукти. На територията на Русенска област за час беше въведено ограничение по пътя Русе - Бяла, заради изтегляне на закъсал ТИР при разклона за град Борово. Има забрана за движение на превозни средства над 12 тона по направлението за Силистра. В посока Разград пътищата са проходими. В цялата Русенска област е ограничено движението на камиони над 12 тона по второкласните пътища, а третокласните пътища са затворени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Първанов препоръча на Радев по-ясно да очертае основните приоритети
Георги Първанов препоръча на Радев по-ясно да очертае основните приоритети
Сбогуването на Барак Обама
Сбогуването на Барак Обама