НОВИНИ

Обирите на бензиностанции от последните дни може да са дело на една и съща група

Отново обир на бензиностанция в София. Маскирани откраднаха оборота от 10 000 лв. и стекове с цигари. Това е втори обир в рамките на няколко дни, от полицията не изключват набезите да са направени от една и съща престъпна група.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:22, 22.01.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Сигналът за обира е подаден към 2.30 часа тази сутрин. В бензиностанцията, която се намира в района на Казичане, са нахлули четирима маскирани.

Нападателите са влезли в бензиностанцията през служебния вход. Направени са няколко опита за разбиване на вратите.

По време на обира на смяна са били двама служители. Мъжете са заплашили касиерката. Използвали са метална щанга, с която са изкъртили касата. В нея е имало около 10 000 лева. Освен пари са откраднати и стекове с цигари. Записите от охранителните камери показват, че групата се е справила за 2 минути.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Хубавото е, че в случая нямаме въоръжени хора и нямаме бруталност при извършване на престъплението, ако може да се каже, че това е хубаво.

Какво показват записите от охранителните камери? Записите показват, че са влезнали четирима човека. Взели са касата, която е била отзад, взели са част от оборота и са напуснали.

Само преди няколко дни крадци задигнаха оборота и машината за електронни винетки от бензиностанция на "Ботевградско шосе". От МВР заявиха, че не изключват и двете посегателства да са дело на една и съща група.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР:
БНТ: Един и същи ли е почеркът?
- Не можем да кажем към този момент. Докато не задържим извършителите, няма как да го потвърдим.От МВР заявиха, че очакват скоро да стигнат до извършителите.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След Брекзит: Очакванията и страховете на англичаните у нас
След Брекзит: Очакванията и страховете на англичаните у нас
Акад. Воденичаров: Цялото общество да се заеме с мерки в проблемните сектори
Акад. Воденичаров: Цялото общество да се заеме с мерки в проблемните сектори