НОВИНИ

Обходни маршрути на магистрала "Хемус" след трагедията в тунел "Ечемишка"

За неопределено време остават затворени пътните участъци "Правец" и "Витинска река" на магистрала "Хемус". Причината е вчерашният инцидент в тунел "Ечемишка". Движението в участъка ще бъде възстановено след пълното обезопасяване на тунела в посока София, където паднала греда от лампа отне живота на жена. От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че комисии от независими експерти правят огледи на съоръжението, за да установят причините за инцидента и да препоръчат мерки за действие.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
17:46, 06.02.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Цялостен ремонт на тунела в посока София ще бъде направен след края на ремонта на тунела в посока Варна, който започна през септември.

Първоначално АПИ обяви, че този ремонт се очаква да бъде завършен до декември, но срокът не беше спазен. Междувременно движението по магистралата към Варна продължава да се извърша по стария път през Витиня, а пътуващите към София минават през Ботевград.

Товарните автомобили, идващи от Видин, Монтана и Плевен са пренасочени през Искърското дефиле. Пътуващите от София за Варна преминават по АМ „Тракия" и през проходите Ришки и Хаинбоаз продължават към Северна България.

Жителите на населените места в общините Правец и Ботевград разказват как вчера са се образували километрични задръствания на един от алтернативните маршрути.

Коста Георгиев, жител на село Разлив: "Опашката беше от моста. От моста Правешкия до Трудовския."
- Колко време горе-долу продължи задръстването?
"Около 3-4 часа."
Йорданка, жител на село Разлив: "Би трябвало оттук да няма задръстване, защото минават малки деца, възрастни хора, ама като се е случвало това нещо, няма откъде да се мине."
Пенка Петкова, секретар на кметството в село Разлив: "Такова нещо не се е случвало. Откакто магистралата е в движение, през селото се минава много по-спокойно, много по... няма такива задръствания."
Георги Георгиев, жител на град Ботевград: "Какво да ви кажа... Много натоварено, много натоварено. Добре, че оттам са отбили от Враца по дефилето пътя - за ТИР-овете и за туй онуй."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Членовете на СИК в селата да са по-млади апелират от РИК-Благоевград
Членовете на СИК в селата да са по-млади апелират от РИК-Благоевград
Безопасни ли са тунелите у нас?
Безопасни ли са тунелите у нас?