НОВИНИ

Трафикът по пътищата след забраната за движение на тежкотоварни автомобили

Трети ден в сила е забраната за движение на тежкотоварни автомобили по магистралите и главните пътища в страната. Ограничението за камиони над 12 тона ще продължи до 15 септември. Дали тези мерки наистина облекчават трафика през почивните дни. Вижте повече от Спаско Попхристов.

bnt avatar logo
от БНТ
20:28, 09.07.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Още рано тази сутрин движението по главния път Е-79 и Автомагистрала "Струма" беше натоварено, но спокойно без инциденти и задръствания. Засилен беше и трафикът в посока Гърция, където всяка събота и неделя много чуждестранни и български туристи посещават южната ни съседка. Шофьорите днес бяха спрени за движение за около 6 часа. Те изразиха недоволството си от забраната.

-пътуващ: "Отиваме до Солун за днес да се разкараме, да направим един плаж и вечерта се прибираме пак в Сандански.

-пътуващ: "От София надолу и много товарни коли каква е тази забрана, кога ще я вкарат."

Шофьори на леки коли казаха, че много често, пътувайки по международния път за Гърция, особено в участъка през Кресненското дефиле, движението им се затруднява допълнително и от пътуващите тежкотоварни камиони.

- "Аз като идвах насам имаше пет ТИР-а пред мене и никакво задминаване не може да се направи."

- "Самият път не е хубав за тях в тея жеги асфалта се топи и става по-зле."

Въведената забрана предизвика недоволството сред шофьорите на тежкотоварни превозни средства. Според тях по пътищата в страната не са осигурени необходимите условия за престой, за часовете, в които им е забранено да пътуват.

- На 20 км от София живея, може ли да спра на Перник да седим като свърши времето и там да остане колата. За условията по пътищата какво ще кажете? Няма паркинги, няма тоалетна, няма нищо. Какви условия?

От Съюза на българските транспортни работници заявиха, че утре ще обжалват във Върховния административен съд, въведената в петък заповед, с която се забранява движението на тежкотоварни автомобили по главните пътища и автомагистрали в страната. Шофьорите смятат, че заради натоварения автомобилен трафик по международния път за Гърция забраната трябва да остане. Те искат обаче да могат да се движат свободно в почивните дни по автомагистралите в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Сопот честваха 167 години от рождението на Иван Вазов
В Сопот честваха 167 години от рождението на Иван Вазов
Мирен протест срещу ромското насилие в Асеновград
Мирен протест срещу ромското насилие в Асеновград