НОВИНИ

Обмислят обвинение срещу журналиста Димитър Върбанов

Пълен обрат по случая с нападението на репортера Димитър Върбанов. Районният съд във Велико Търново освободи двамата мъже, задържани и обвинени в нанасяне на лека телесна повреда на Върбанов. Причината за решението са разпространените в медиите кадри от охранителните камери на склада, на които се вижда, че няма насилствени действия към журналиста.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
18:40, 28.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В съдебната зала, в която журналисти не бяха допуснати, бяха изгледани записите от охранителните камери на склада. На тях се вижда как управителят на склада и негов служител избутват Върбанов извън склада и затварят вратата след него, без да му нанасят удари или да го хвърлят. Впоследствие той лежи известно време, докато операторът снима, изчаквайки да дойдат повиканите полицаи. От прокуратурата във Велико Търново казаха, че обмислят дали да повдигнат обвинение на Върбанов за лъжесвидетелстване или набедяване.

Таня Катрева - говорител на Районна прокуратура Велико Търново: Евентуално, ако са на лице доказателства за извършено престъпление срещу правосъдието, евентуално ще се работи в тази насока.
Любомир Брайнов - аводкат на обвиняемите: Според мен има наличие за основание за търсене на отговорност от г-н Върбанов.

Пред нашия екип Върбанов заяви, че пред никого не е казвал, че е бил пребит и че не е инсценирал ситуацията.

Димитър Върбанов: Съжалявам за създалата се ситуация и за това, че от кадрите, които се виждат от охранителните камери някои хора са си създали представата, че аз се опитвам да манипулирам тази ситуация. Пред всички и пред разследващите съм казал истината.

От предаването „Господари на ефира", заявиха че отстраняват репортера Димитър Върбанов, но няма да изместят фокуса от тримесечното разследване на склада във Велико Търново.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Променят плана за Витоша, за да бъдат подменени лифтовете
Променят плана за Витоша, за да бъдат подменени лифтовете
В понеделник изтича срокът за оферти за изтребител
В понеделник изтича срокът за оферти за изтребител