НОВИНИ

Обновеният Зимен дворец ще бъде официално представен утре

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще посети обновения Зимен дворец в София на 02.10.2018 г. в 10:00 часа, съобщиха от ведомството. Съоръжението не беше претърпявало сериозна реконструкция от пускането си в експлоатация през 1983 г.

Обновеният Зимен дворец ще бъде официално представен утре
bnt avatar logo
от БНТ
14:48, 01.10.2018
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

През 2017 година Министерство на младежта и спорта и търговското дружество„Академика 2011“ ЕАД осигуриха финансиране за извършване на ремонтни дейности, които да осигурят енергийна ефективност на сградата, както и необходимите условия за тренировки и състезания. Стойността на реконструкцията е 4 млн. лв без ДДС, от които 3 млн. лв. по договор с гарантиран резултат (ЕСКО ДОГОВОР) за енергийна ефективност и 1 млн. лв. 10-годишен кредит за строително-монтажни дейности.

Важно за трениращите беше, че ремонтът се извърши без да се прекъсва тренировъчната и състезателна дейност на федерациите.

След приключване на ремонтните дейности залата разполага с изцяло обновени съблекални, бани и санитарни възли към тях, входно фоайе, лекарски кабинет, помещение за допинг контрол, обновена основна зала с ново осветление и климатична инсталация, нова мантинела, нови подови каучукови настилки, отремонтирани седалки и трибуни. Подновени са дограмата, електроинсталациите, канализационната и водопроводната инсталация, фасадите на сградата са топлоизолирани.

Навсякъде има ново ЛЕД осветление, което намалява общите експлоатационни разходи за обекта. Покривът е изцяло ремонтиран – с нова паро-, топло- и хидроизолация. Броят на съблекалните е увеличен двойно, което позволява тренирането на по-голям брой клубове и състезатели. Изпълнено е защитно покривало на леденото поле, което ще позволи провеждане на мероприятия в залата целогодишно без да се размразява леда.

След извършването на всички посочени дейности сградата доби съвременен облик и не отстъпва на добрите европейски и световни образци за подобен тип съоръжения, съобщават от Министерството на младежта и спорта. "Академика 2011“ започва ремонт и на тренировъчната зала, който ще струва около 1 милион лева.

Министър-председателят Бойко Борисов е поканен да присъства на представянето на Зимния дворец.

;

Вижте в галерията снимки на "Зимния дворец" преди ремонта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина кралят на шансона Шарл Азнавур
Почина кралят на шансона Шарл Азнавур
Шведските инвестиции в България приближават 200 млн. евро
Шведските инвестиции в България приближават 200 млн. евро