НОВИНИ

​Обновиха част от автопарка на полицията

Обновиха част от автопарка на полицията с нови 22 подсилени микробуса и три автобуса. Превозните средства ще бъдат разпределени между звената на Жандармерията в Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Стара Загора. Звената изпълняват задачи по опазване на обществения ред при масови мероприятия и операции с висока степен на риск.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:22, 16.02.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Ключовете за новите микробуси и автобуси бяха връчени лично от служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов.

Пламен Узунов, министър на вътрешните работи: Трябва да отбележа, че съм изключително горд от това, което виждам. Желая на колегите да работят винаги с такива технически средства, каквито МВР към момента им осигурява.

Новата техника е с различна степен на защита. Микробусите са снабдени с предпазна система, изградена от четири решетки - те са разположени на страничните стъкла, задните врати и предното стъкло.

Пуска се предпазната решетка вече при необходимост и по-голяма степен на заплаха, безредици и ескалация се поставят допълнителните решетки. Те могат да са две или четири. Общата ширина, която предпазват, е шест метра.

При масови безредици придвижването на екипите ще става по-бързо. Освен това микробусите разполагат и с допълнително осветление, което увеличава видимостта при работа през нощта.

Това предпазва полицаите, а основната наша задача е колкото служители излязат сутринта, толкова да се приберат живи и здрави вечерта.

Трите нови автобуса пък разполагат с 20 места и са предназначени за областните дирекции във Варна, Бургас и Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Светофар падна в тунел Правешки ханове
​Светофар падна в тунел "Правешки ханове"
4-ти ден без парно в Габрово
4-ти ден без парно в Габрово