НОВИНИ

Обновяват над 460 км републикански пътища от втори и трети клас

Подобряването на състоянието на пътната мрежа чрез изграждането и поддържането на модерна и безопасна инфраструктура е приоритет на правителството. Това е една от мерките, които се предприемат от Министерството на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/ за намаляване на броя на загинали при пътно-транспортни произшествия. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, съобщиха от ведомството.

bnt avatar logo
от БТА
16:45, 20.11.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
обновяват 460 републикански пътища втори трети клас

Той участва в церемонията по връчване на награди на експерти и специалисти, допринесли за подобряване безопасността на пътната инфраструктура в страната. Тя се организира за девети път от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност". Основен акцент на събитието е намаляването на инцидентите на пътя и призив да се работи в по-добра посока за намаляване на броя на загинали при пътно-транспортни произшествия.

Работи се по завършването на магистралите "Хемус" и "Струма", беше подписан договорът за модернизация на пътя между ГКПП "Калотина" и Драгоман, в ход са процедури за участъци от пътя между Видин и Ботевград. Рехабилитират се главни пътища между големите градове на страната, но не са забравени и по-малките, е посочил заместник-регионалният министър. Той е информирал, че към момента са сключени договори по Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020" за рехабилитация на 224 км второкласни пътища и 239 км третокласни пътища. Освен това с над 200 млн. лв. от държавния бюджет се работи по подобряването на още 36 пътни обекта. Предстои да бъдат обявени открити процедури на стойност над 10 млн. лв. по Програма "ИНТЕРРЕГ V-A Румъния - България 2014-2020".

Предвиждаме и интелигентни транспортни системи за управление на трафика, които ще дават информация за пътната обстановка в реално време за пътуващите, е допълнил още Йовев.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството е обърнал внимание и на поведението на водачите на пътя и е подчертал, че трябва да се работи и за промяна на мисленето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Екстремни истории
ДРУГИТЕ новини: Екстремни истории
Волен Сидеров: Премиерът ще реши кой ще замести Валери Симеонов
Волен Сидеров: Премиерът ще реши кой ще замести Валери Симеонов