НОВИНИ

​Обновяват напълно клиниката по изгаряния в „Пирогов“ с отпуснатите 4 млн. лева

Днес с постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 4 358 000 лв. за пълното обновяване на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” ЕАД (реанимация за деца и възрастни и операционен блок) с медицинско и немедицинско оборудване.

​обновяват напълно клиниката изгаряния пирогов отпуснатите млн лева
bnt avatar logo
от БНТ
13:04, 19.12.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Благодарение на тази средства клиниката ще бъде осъвременена и ще добие нов, европейски облик и възможности, посочи изпълнителният директор на университетската спешна болница проф. д-р Асен Балтов, съобщиха от здравното заведение.

Сградата е построена през 1976 г. Пациентите, които преминават годишно през звеното са над 5200, а се хоспитализират 1800 възрастни и 1000 деца. Извършват се 4700 оперативни интервенции, от които 1700 при деца от 0 до 18 г. В момента на сградата се извършва основен ремонт по програма Jessica – фонд за устойчиво градско развитие, включително и енергийна ефективност.

С отпускането на тези 4 358 000 лв.ще бъде затворен цикълът за пълно обновяване на Клиниката, изтъкна изпълнителния директор проф. Балтов.

От името на цялото ръководство на лечебното заведение той изказва благодарност на правителството и лично на министър-председателя Бойко Борисов.

С тези средства екипът на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в „Пирогов” ще може да прилага по-успешно знанията и възможностите си, както и ще подобри лечебния и възстановителен процес по време на болничния престой.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“
Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“
Две катастрофи затвориха временно пътя Созопол-Бургас
Две катастрофи затвориха временно пътя Созопол-Бургас