Достъпът до жилищата, останали под останалата част на рухналия моста в Генуа, е забранен, защото откъм източната страна се чува скърцане, съобщи пожарната, цитирана от ДПА.

© БТА

Като мярка за безопасност, евакуираните от жилищните сгради под моста вече нямат право да влизат в тях, за да си вземат някакви вещи.

„Изглежда звуците, които мостът издава, са различни от тези, които се чуваха предишните дни“, заяви говорителят на пожарната.

В района са спрели да работят и пожарникарите, но дейностите за разчистване в другите засегнати части от срутването, като например в пресъхналото корито на реката и по железопътните линии, продължават, добави той.

Над 30 станаха жертвите след срутването на мост в Генуа

Над 30 станаха жертвите след срутването на мост в Генуа

Трагедия в Италия. 200-метров участък от висок магистрален мост рухна в Генуа. Жертвите са над 30, но броят им расте. Издирват се оцелели. Няма данни...

Във вторник част от моста „Моранди“, по който минава магистрала, се срути и над 30 леки коли и камиона паднаха от височина 45 м. Загинаха 43 души.

Италианското правителство обвини за трагедията компанията оператор на магистралата „Аутостраде пер л'Италия“. Компанията, собственост на семейството, притежаващо модната марка Бенетон, отрече да е било проявено нехайство.

Приключиха издирвателните дейности след рухването на моста в Генуа

Приключиха издирвателните дейности след рухването на моста в Генуа

В отговор на трагедията с моста "Моранди" италианското правителство лансира мащабен план за сигурността на цялата инфраструктура в страната. Властите...