НОВИНИ

Подсъдимите по делото за побоя над гребците в Асеновград се признаха за виновни

Обрат по делото срещу нападателите на децата от отбора гребане в Асеновград. Подсъдимите поискаха възможно най-ниски присъди и процесът се гледа по съкратената процедура.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
11:50, 18.12.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Делото се гледа по съкратената процедура. Обратът по делото е, че в началото петима от подсъдимите искаха съкратена прoцедура, а другите не желаеха. Днес всички подсъдими се признаха за виновни и бяха съгласни делото да се гледа при съкратена процедура.

Очаква се присъдата да бъде обявена в 15:30 часа.

Прокуратурата поиска за петима от подсъдимите условни присъди, тъй като са участвали само в част от сбиванията и безредиците в града.

Ефективни присъди ще получат шестимата души, които са участвали най-активно, отправили са заплахи за убийство, както и са нанесли средни телесни повреди на част от момчетата и момичетата в инцидента.

Остава и гражданският иск, който повдигнаха родителите на две от децата. Искът в размер на 40 хиляди лева също беше приет от съда и се очаква решение за неговия размер.

Инцидентът стана на 26 юни, когато група роми от местната махала нападнаха гребци от местния клуб. Последваха масови протести в града. Правосъдната система успя в бързи срокове да реши този случай.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конфискуваха суровина за производството на 2 тона хероин
Конфискуваха суровина за производството на 2 тона хероин
Ученици от Русе организират базар в подкрепа на деца в нужда
Ученици от Русе организират базар в подкрепа на деца в нужда