Индонезийската полиция ескортира обратно в затвора българина Димитър Илиев. През 70-сантиметрова дупка под затворническите стени той и още четирима чужденци успяха да избягат от килиите си на остров Бали.

© БТА/АР

Днес Димитър Илиев и Сайед Саид бяха докарани с белезници и самолет на международното летище в Бали. Нашият сънародник и съучастникът му бяха заловени в пристанищен район на Дили - столицата на Източен Тимор. Бегълците са задържани първоначално за нелегално пребиваване в Източен Тимор, но след това властите получават информация, че двамата са затворници, замесени в пране на пари и наркотици.

Димитър Илиев под арест на летището в Бали
Димитър Илиев под арест на летището в Бали © БТА/АР

43-годишният българин Димитър Николов Илиев излежава седемгодишна присъда за пране на пари и други престъпления. Продължават да се издирват останалите двама престъпници - австралиец и малайзиец. Дръзкото им бягство стана само дни, след като десетки затворници избягаха от друг индонезийски затвор, след като проливен дъжд срина част от стените. През месец май над 350 затворника избягаха на остров Суматра.