НОВИНИ

Рождественско послание на Българския патриарх Неофит

Възлюбени в Господа чеда на Светата ни Църква,В трепетно очакване на Христовото Рождество и тази година се прекланяме пред дивното тайнство на Боговъплъщението и в неизразима радост от величието на Божията любов към нас се подготвяме да посрещнем в сърцата и в домовете си Богомладенеца Христа. Възпяваме и прославяме божественото Му смирение и в радостта си се присъединяваме към ангелския хор, който днес възглася: „Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение!”(Лука 2:14)

bnt avatar logo
от БНТ
20:41, 24.12.2017
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

В тази свята нощ на нашето общо очакване на Рождеството по плът на Божия Син отечески поздравяваме всяко вярващо в Христа Спасителя сърце и молитстваме Божия мир и Неговата безмерна любов да бъдат във всеки наш християнски дом, в Родината ни и далеч от нея. Нека радостта от раждащия се днес заради нас и нашето спасение Господ да озари всеки от нас и да ни съпътства в тези светли дни, през всички дни от нашия живот, та в благодатно общение с Него неотклонно да следваме нашия християнски път и като се уподобяваме на Христа, на Неговата жертвена любов и божествено съвършенство, да бъдем и ние верни чеда на Небесния наш Отец и достойни наследници на обещаното ни Небесно Царство.

В дните на Рождество ние, християните, сме призовани към особено внимание не само към нашето най-близко обкръжение, но и към онези, които живеят лишени от топлината на уютния дом, от сладостта на насъщния хляб, от радостта, идваща от човешкото внимание и топла грижа. Ето защо, в дейна изява на нашето християнско звание, не само в този ден, но и във всички наши дни сме призовани от нашия Господ, като истински подражатели на Неговото човеколюбие и жертвоготовност, да оделотворяваме вярата си в дела на любов, милосърдие и благотворителност, помнейки и съвета на Апостола, който казва: „Нека любим не с думи или с език, а с дела и истина!” (1 Йоан. 3:18)

ОБИЧНИ В ГОСПОДА,

Идващият днес в света Господ Бог и Спасител Иисус Христос да бъде с всички нас и нашите семeйства. Нека чудната светлина на Неговото Рождество огрява с лъчите си домовете и сърцата ни, та сгрявани и просвещавани от нея да горим във вярата и в надеждата, като се утвърждаваме непрестанно във всепобеждаващата Божия любов, която е основа на всяко съвършенство.

„Твоето Рождество, Христе Боже наш, озари света със светлината на познанието.”

Благодатта и мирът на раждащия се Богомладенец да бъдат с всички нас! Честито Рождество Христово!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
36 противници на венецуелския президент са освободени като жест за Рождество
36 противници на венецуелския президент са освободени като жест за Рождество
Как се прави джинджифилова къща?
Как се прави джинджифилова къща?