НОВИНИ

​Обръщение на Българския патриарх Неофит за кончината на дядо Добри​

По човешки скърбим за края на земния път на новопреставилия се дядо Добри (Добре Добрев) и се молим Бог да приеме душата му в селенията на праведните. Това се казва в обръщение на патриарх Неофит по повод кончината на Добре Добрев, изпратено от пресслужбата на Светия синод.

bnt avatar logo
от БТА
13:04, 15.02.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
​обръщение българския патриарх неофит кончината дядо добри​

Там е мястото, което Бог е приготвил за всички, които Го обичат, а знаем, че той обичаше най-много от всичко Господ Иисус Христос и Му служеше с чисто сърце. Чистите по сърце са блажени, защото те ще видят Бога. Затова вярваме, че Христос ще го приеме пред лицето си като истински безсребърник, който за последните 30 години дари всичко, което притежаваше и което събираше пред храмовете в страната. Помним го като най-големия дарител на Патриаршеската ни катедрала "Св. Александър Невски", както и на няколко други храмове и манастири.

Народът го наричаше "светецът от Байлово" не само заради безкористното му служение и даряване, а и заради чистото изповедание и живеене на праотеческата ни българска православна вяра, се казва още в обръщението. Верността му към Църквата и нейните повели беше вярност на праведник, а Успоменът за праведника ще пребъде благословен. Така и ще го помним и ще се молим за душата му - праведният безсребърник, който изпълни Божиите повели, без да промени или изкриви дори една буква от Светото Писание и Светото Предание, верен на Църквата и Отечеството си и неуморен в добрината си.

Патриарх Неофит призовава споменът за дядо Добри да носи не скръб и тъга, а радост и надежда, че в България светостта и добротворството не са изчезнали, но Бог по молитвите на Св. Богородица и всички светии ще ни дарява и за в бъдеще с благодатните си дарове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО призова за гъвкавост в преговорите за името на Македония
НАТО призова за гъвкавост в преговорите за името на Македония
НХГ ще обогати колекцията си с получените близо 2 млн. лв. дарение от Австралия
НХГ ще обогати колекцията си с получените близо 2 млн. лв. дарение от Австралия