НОВИНИ

Обсъдиха сигурността по курортите преди началото на летния сезон

Поглед към започващия летен туристически сезон. Областните управители на Добрич, Варна и Бургас, вътрешният министър, министърът на туризма и полицейски шефове обсъдиха сигурността на летния сезон. Предварителните записвания сочат ръст на чуждите туристи с близо 15% в сравнение с миналата година.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:00, 08.06.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

МВР внимателно анализира обстановката в морските ни курорти и ще командирова от вътрешността на страната над 700 полицаи.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Вече имаме командировани колеги, по линия на международно сътрудничество. В Бургаско например вече патрулират двама германски полицаи. Имаме и такива от Чехия и Румъния. Те ще остават тук до края на месец август. В Добрич например вече има и конна полиция, а във Варна униформените са на велосипеди.

Според министър Радев засиленото видеонаблюдение дава резултат.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Обсъдихме къде ще поставим нови камери за видеонаблюдение. Само в Бургас има 750 камери, скоро ще станат 1 000. 350 са камерите в Слънчев бряг. Това са очите и ушите ни.

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че концесионерите на плажните ивици в Слънчев бряг и Несебър са осигурили осветление през нощта.

Николина Ангелкова - мин.на туризма: И през тази година в Слънчев бряг на всички 8 контролно пропускателни пункта ще има осигурена охрана. Най-много камери има на централната алея.

Тази година е забранена т.нар. подвижна алейна търговия на собствениците на влечуги и папагали, които ги дават на туристи срещу заплащане. Контролът ще се осъществява от "Слънчев бряг" АД.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Възрастна жена даде близо половин милион лева на телефонни измамници в София
​Възрастна жена даде близо половин милион лева на телефонни измамници в София
И Пол Маккартни се обяви в защита на кравата Пенка
И Пол Маккартни се обяви в защита на кравата Пенка