НОВИНИ

Обществен съвет ще координира проверките за двоен стандарт на храните у нас

Обществен съвет ще координира бъдещите проверки за двоен стандарт на храните у нас и в Западна Европа. Това стана ясно на среща между земеделския министър Румен Порожанов, потребителски организации,и институцията на омбудсмана.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
21:48, 30.06.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
обществен съвет координира проверките двоен стандарт храните нас

Предвижда се да се увеличи броят на наблюдаваните продукти на пазара, а подборът им ще се определя съвместно с обществения съвет. От Асоциацията "Активни потребители" се ангажираха да информират точно кой продукт и с каква марка е произведен по двоен стандарт.

Богомил Николов - председател на Асоциация "Активни потребители": За цените - министерството има инструментариума съвместно с други държави да наблюдава цените. Ние се вълнуваме повече от качеството и конкретно имената на фирмите. Ние искаме продукт по продукт да разкриваме имената на фирмите и аз съм сигурен, че пазара ще им въздейства.
Диана Ковачева - зам.-омбудсман: Нашата идея е да ангажираме европейската мрежа на омбудсманите. Дори и да няма директна заплаха за здравето на потребителите, по-ниското качество на храните е обидно от една страна и дискриминационно. А и вкуса на българския гражданин едва ли е по-лош от вкуса на гражданите от Западна Европа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Мощна буря връхлетя Москва
​Мощна буря връхлетя Москва
Заведенията, които не спазват нормите за шум, ще бъдат затваряни
Заведенията, които не спазват нормите за шум, ще бъдат затваряни