НОВИНИ

Община Асеновград очаква средства от държавата, за да укрепи опасно свлачище

Трите родопски села Лясково, Яврово и Добралък може отново да останат откъснати от света заради старо свлачище в района на Асенова крепост. На едно от най- критичните места от пътя има пропадане, а асфалтовата настилка е напукана. От община Асеновград настояват държавата спешно да отпусне необходимите средства, за да се укрепи изцяло трасето.

bnt avatar logo
от Таня Матева
10:40, 17.03.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Всеки пороен дъжд събужда кошмарните спомени на жителите на село Лясково. Преди две години заради свлачището по пътя от Асенова крепост, те останаха изолирани от света.

Вишка Маркова: "Ние вече втора година живеем с тези страхове, втора година ние си треперим за живота-това е цялата истина."
"Ако продължава да вали, пътят ще падне ние трите села ще останем без път."

Свлачището причини и големи загуби за хората, решили да развиват бизнес в трите села. Заради свлачището и лошия път един от трите хотела в Лясково се налага да затвори врати.

От община Асеновград са укрепили свлачището на три места по трасето.За толкова са стигнали средствата, отпуснати от държавата в размер на 1 млн. и 300 хиляди лева . Остават два опасни участъка, като най-притеснителен е последният.

Костадин Марков: "Благодарение на това, че някога този път е правен много добре и добре държи до момента."

За да се укрепи проблемния участък се необходими 824 хиляди лева, които община Асеновград все още очаква от Междуведомствената комисия .

Инж. Петър Бояджиев-зам.кмет на Асеновград: "За съжаление през миналата година нямаме приведени тези пари, тревожен е фактът, защото точно на границата между четвърти и пети лот точно там се отвори дупка в трасето на пътя."..

От община Асеновград са готови с проект, строително разрешение и избор на изпълнител, за да започнат работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигнал за бомба евакуира Спешното отделение в болницата в Сливен
Сигнал за бомба евакуира Спешното отделение в болницата в Сливен
Взети са мерки срещу това Турция да не се намесва в изборния процес в България
Взети са мерки срещу това Турция да не се намесва в изборния процес в България