НОВИНИ

Община Белене организира кулинарно състезание

Състезание между майстори на традиционни гозби под мотото "Беленска трапеза" се подготвя в плевенската община Белене, съобщиха организаторите.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:12, 24.06.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
община белене организира кулинарно състезание

Очаква се идната събота - 30 юни, от 17.00 часа, сръчни домакини от общинския център и близките села да покажат разнообразни ястия от местната кухня, приготвени според традицията. В кулинарния празник ще участва майсторът-готвач Иван Звездев. В съботния ден любителите на риболова ще могат да изпробват късмета си в състезание за улов на риба, което ще започне от 8.00 часа. Привечер - от 18.00 часа, е началото на концерта "Дунав пее и играе", в който ще се изявят самодейни състави от региона.

Всички събития ще бъдат в парковата зона пред Посетителския център на Природен парк "Персина".

Тези прояви са в рамките на Третия фестивал на река Дунав, който се организира от община Белене и се посвещава на Международния ден на река Дунав - 29 юни, поясни кметът на общината Милен Дулев. По думите му това е поклон и благодарност на хората от този край към голямата река.

Празникът е повод те заедно да посрещнат и първото Юлско утро. Подготовката ще започне вечерта на 30 юни от 21.00 часа с голям рок концерт, в който за заявили участие групите "Бандата на Пецата", "ПО-РОК" и "Soda acoustic".

В програмата на Дунавския фестивал в Белене не са забравени децата. За тях на 29 юни /петък/ са организирани забавления под мотото "Дунавски детски свят" от 10.30 часа. В петъчния ден от 9.00 часа ще тръгне велопоход до местността "Лимана".

Част от фестивалните прояви получават финансова подкрепа по проект LENA на Програма за Транснационално сътрудничество "Дунав", каза кметът Дулев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес жените в Саудитска Арабия имат право да шофират
От днес жените в Саудитска Арабия имат право да шофират
Разлог е домакин на театралните празници Звездите на театъра
Разлог е домакин на театралните празници "Звездите на театъра"