НОВИНИ

Община Дългопол съживява с туризъм икономиката в района

Как една малка община може да развива туризъм и да привлича инвестиции в тази сфера, което от своя страна да създаде и работни места? Това се оказва задача с повишена трудност, но и добро предизвикателство за студентите от Икономическия университет. Те участваха в кръгла маса “Възможности за развитие на туризма в община Дългопол”.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
17:10, 04.12.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Развитие на транспортната инфраструктура, нови туристически проекти и повече средства за реклама – това са идеите, с които студентите се включиха в дискусията за бъдещето на Община Дългопол.

Георги Дамянов - студент
"Нашите планове са как да усилим туристическия продукт в село Аспарухово, като едни от идеите ни са създаване на плавателен съд в езеро Цонево до "Чудните скали"."

Природният феномен “Чудните скали” е достатъчно известен в страната, но до него не е лесно да се стигне освен със собствен транспорт. Другата традиционна възможност е селският туризъм, но засега всеки от домакините на къщи за гости се спасява сам.

Георги Георгиев - кмет на Община Дългопол
"Специално нашата община възможностите за развитие не са много, нямаме промишленост – възможностите са за развитие на екологично селско стопанство и туризъм."

Трудно е да се каже каква част от иновативните идеи на студентите от Икономическия университет ще станат реалност. Възможният изход от задънената улица все още са европейските програми. В този случай обаче малките общини трябва да се обединят и да кандидатстват заедно по проекти, за да има шанс те да бъдат реализирани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тереза Мей провежда ключови разговори в Брюксел за Брекзит
Тереза Мей провежда ключови разговори в Брюксел за Брекзит
Бедстваща сърна в коритото на река Чая
Бедстваща сърна в коритото на река Чая