За огромно количество животински отпадъци в близост до подлез на автомагистрала "Струма" сигнализираха жители на Дупница. Екип на БНТ беше на място, а от общината обещаха още утре да проверят сигнала.

Дупница

По черен път, веднага след дупнишкия квартал "Ценеви" в посока магистрала "Струма", се виждат изхвърлени кости и вътрешности от едри животни.

Нарушителите са направили опит да заличат действията си. На мястото се виждат следи от багер, който е затрупал изхвърлените животински отпадъци.

Жители на Дупница разказаха, че в града има нерегламентирани кланици, от които животинските отпадъци се изхвърлят направо в полето.

От Община Дупница коментираха, че до момента никой не е подавал сигнал за изхвърлянето на животински отпадъци на нерегламентирани сметища.

Христо Апостолов - експерт "Връзки с обществеността" към община Дупница: Още утре от отдел "Екология" ще отидат на място да проверят сигнала, който подадохте.

Мястото с изхвърлените животински отпадъци е в близост до моста на автомагистрала "Струма", който миналото лято горя след запалването на струпани под него боклуци. Районът продължава да е осеян от огромни нерегламентирани сметища.

Откриха нелегално сметище за животински отпадъци край подлез на АМ "Струма"

Откриха нелегално сметище за животински отпадъци край подлез на АМ "Струма"

Край подлез на магистрала "Струма" са изхвърлени големи количества животински отпадъци, сигнализираха жители на Дупница, съобщи БНР.