В община Пазарджик са категорични, че искат да приемат двете лъвчета от Разград. Според кмета на Пазарджик Тодор Попов, спасяването на Масуд и Терез е тяхна кауза.

Разград, Вълчедръм София Пазарджик

От администрацията твърдят, че имат опит в отглеждането на такива животни, затова ще бъде по-добре лъвчетата да останат в България, а не да заминат за Холандия. Община Пазарджик ще поиска помощ от специализирани ветеринарни медицински заведения във връзка с генетичните заболявания на лъвчетата. Ще се търси и партньорство с "Четири лапи", за да се направи най-доброто за животните. От фондацията обаче са категорични, че в Пазарджик не могат да се полагат необходимите грижи за животните, затова насроченият за утре протест пред Министерски съвет няма да бъде отменен.

Тодор Попов- кмет на община Пазарджик: "Ние също искаме тези животни да живеят добре. Ние също искаме да се чувстват добре и считаме, че имаме опита, компетентността и условията те да се чувстват добре. Ние не искаме да водим безсмислени войни с никого, всеки един е добре дошъл със знания, опит, съвет, експертиза за това да помогне, да покаже, че ние българите може да се обединяваме около кауза."