НОВИНИ

Община Разград откри процедурата за концесия на "Лудогорец Арена"

Община Разград откри процедура за предоставяне на концесия с предмет "Реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец Арена", неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера". Това съобщават от общинската администрация.

община разград откри процедурата концесия лудогорец арена
bnt avatar logo
от БНТ
09:24, 28.07.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Документацията за участие се получава до 29 август в стая 413 на община Разград след заплащане на 200 лева. Офертите се подават до 31 август, те ще бъдат отворени на 2 септември в зала 102 на общината.

Стадионът е с площ 42 662 кв. м. На територията му са построени 14 сгради с обща застроена площ 3 264 кв. м. Обектът е собственост на общината.

Във връзка с изпълнение на условията на концесията се предлагат мероприятия, които да станат елемент на задължителна инвестиционна програма. Първия етап е със срок на изпълнение първите пет години за срока на концесията, която обхваща реконструкция, модернизация и въвеждане в експлоатация на Сектор "А" и Сектор "В". Втория етап обхваща реконструкция, модернизация и въвеждане в експлоатация на Сектор "Г". Изпълнението на всички тези мероприятия е включено в концесионния договор като задължение на концесионера и неизпълнението им е свързано със съответните санкции за него, се посочва в указанията за участие в процедурата.

Участникът в процедурата за предоставяне на концесията трябва да членува в Българския футболен съюз като професионален футболен клуб и да притежава лиценз за участие в "А" футболна група, издаден за спортно-състезателната 2015/2016 година. Трябва да има и регистриран основен капитал не по-малък от 2 500 000 лв.

Кандидатите за участие в процедурата трябва да представят 100 000 лв. гаранция за участие под формата на внесен депозит или банкова гаранция. Годишното концесионно плащане е в размер не по-малък от 13 961 лв. без ДДС. Максималният срок на концесията ще бъде 35 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров с двусетова победа срещу тийнейджър
Григор Димитров с двусетова победа срещу тийнейджър
В Мексико направиха 66-метров сандвич
В Мексико направиха 66-метров сандвич