НОВИНИ

Община Русе търси нови приемни семейства

Русе има нужда от повече приемни семейства. В момента те са 23. От началото на годината от Общината обявиха прием на кандидати, които за 4 месеца ще бъдат обучени да се грижат включително за деца с увреждания, жертви на домашно насилие и бежанци. Финансирането е осигурено по проект, наречен „Приеми ме”.

bnt avatar logo
от Венета Николова
18:40, 11.01.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В семействата са настанени 26 деца, 6 от които са с увреждания. Христина и Румян Атанасови са приемни родители от три години. Сега отглеждат момченце със заболяване и се чувстват щастливи, че помагат на едно дете да расте обичано.

"Семейства, които имат възможност, да помогнат на такива деца, да им дадат топлината, която всяко дете заслужава", каза Христина Атанасова.
"Със сигурност има нужда от още приемни семейства, тъй като последните две години беше спрян приемът", добави Радостина Пейкова – началник на отдел „Обществено здраве” – Община Русе.

В Общината вече има едно подадено заявление от кандидати за приемни родители. Новите семейства ще бъдат специално обучени да се грижат за деца, жертви на домашно насилие и бежанци.

"На територията на Русе имаше доста непридружени деца и към миналата година те бяха настанявани в спешен прием или в Приюта за временно настаняване", обясни Радостина Пейкова.

Бъдещите приемни родители ще могат да гледат и деца от друго приемно семейство по време на отпуск. Помощ и контрол ще им оказват четирима социални работници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военните ни моряци демонстрират умения
Военните ни моряци демонстрират умения
В Русе деца спасяват птици през зимата
В Русе деца спасяват птици през зимата